top of page

Jakob

devon-12jpg.jpg

Jakob Karim bor i Täby men brukar besöka sin moster Birgitta i Tofstaholm på loven. Det är här han har sin älskade häst Rubin.

 

Jakobs föräldrar bråkar mest hela tiden och det känns som att de pratar mer med honom än med varandra. Därför är det ganska skönt att komma bort.

 

Men Jakob kan inte ana hur hans vistelse i Tofstaholm under höstlovet kommer att påverka honom. För ute i Rubins hage träffar han sin gamla barndomsvän Hedvig. Och hon är inte så glad att se honom.

 

Jakob har en begåvning för att känna av sinnesstämningar och han reagerar starkt på orättvisor.

Hedvig

Hedvig Skönvik bor med sina föräldrar i den lilla byn Tofstaholm i Sörmland. Hennes mamma och pappa har just förlorat sina jobb, vilket gör att familjen tvingas leva knapert. Det Hedvig älskar mest i världen är sin amerikanska bulldogg Morris, som tyvärr har blivit väldigt sjuk.

 

Sedan Hedvig bytte skola har hon utsatts för mobbning på grund av sin stil och för att hon har gått sin egen väg.

 

Hedvig har en förmåga att se detaljer som andra missar, och hon är inte rädd att säga vad hon tycker.

devon-1.jpg

Fiona

Fiona Cederbielke är född och uppvuxen på Tofstaholms herrgård. Efter att hennes pappa, greve Carl, dog plötsligt och mystiskt har Fiona tagit över titeln som grevinna på herrgården.

 

Fiona är mest intresserad av att sköta om sin trädgård och att baka. Allt hon gör visar hon upp i sociala medier och hon har blivit en känd influencer.

 

Sedan några månader tillbaka är Fiona förlovad med Peder Svensson, och de ska gifta sig i herrgårdens lusthus på nyårsafton. Hennes syster är Sandra Cederbielke, och de har inte den bästa relationen.

Sandra

Sandra Cederbielke växte också upp på Tofstaholms herrgård. Men efter att hennes pappa Carl nyligen dött har hon lämnat herrgården och flyttat till Stockholm för att söka lyckan.

 

Sandra är syster med Fiona, men de är väldigt olika och har svårt att komma överens.

Peder

Peder Svensson har bara bott på herrgården en kort tid. Han är förlovad med den unga grevinnan Fiona Cederbielke och planerar att gifta in sig i familjen.

 

Sedan han kom till Tofstaholm har han lagt ner både affären och bondgården för att det kostar för mycket pengar, vilket gjort att många i byn förlorat sina jobb.

Frans

Den som trodde att det inte längre finns behov för en butler har inte varit på Toftstaholms herrgård. Här arbetar Frans sedan många år som just det.

 

I rollen som butler ingår en mängd olika arbetsuppgifter och en tillgänglighet nästan dygnet runt. Det gör att Frans bor på herrgården.

Didrik

Didrik Stornäs är Hedvigs farbror. Han har arbetat som konstnär hela sitt liv. Men efter att hela hans konstsamling brann upp har han inte lyckats måla en enda tavla.

 

Som den matglada enstöring han är tillbringar han mest tid i köket i sitt torp, som inte ligger särskilt långt från Tofstaholms herrgård.

skymning_inlaga_04.tif
bottom of page